Football Manager Bosnia

Author Topic: Diskusija o Football Manager 2020  (Read 3992 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Profesor

  • Vlasnik
Reply #10 on: September 24, 2019, 13:25:05

Dio za raspodelu poslova sa osobljem je sada redizajniran, a u sklopu toga na Football Manager 2020 imaćete mogućnost da "zaposlite" pomoćnika za touchline instrukcije u toku utakmice.
Na Football Manager 2020 regeni će imati više dinamičkih osobnosti nego ikada prije, a koje će se mijenjati zavisno od različitih događaja u samoj igri.
Jedna od boljih novina na Football Manager 2020 biće doživljaj igranja u trenucima kada ste bez kluba i kada tražite novi posao.
Prezentacija dodjele trofeja sada će izgledati mnogo bolje na Football Manager 2020.
Sastanak sa igračima po završetku sezone sada vam pruža mnogo više mogućnosti pa tako i da igračima nagovestite da ćete biti prinuđeni da izvršite promjene u timu tokom prelaznog roka kako bi ostvarili profit radi financijske stabilnosti kluba.
Ovo vam neće biti bitno ukoliko ne igrate ligu Portugalije, ali Sports Interactive vodi računa o svakom aspektu igre i teži prema realnosti tako da će implementirati i sva nama čudna pravila. Pravilo se odnosi na registraciju igrača pa tako osim 27 "regularnih" seniorskih igrača vaš klub će moći da registruje i 6 dodatnih seniorskih igrača koji su igrali za tim koji trenirate u mlađim selekcijama, a podrazumeva se da igraju prvu sezonu u vašem klubu.
Na timskim sastancima sada ćete dobijati sugestiju od svog pomoćnika šta bi trebalo da kažete pa bi to značajno trebalo da smanji eventualno nezadovoljstvo većeg broja igrača nakon završetka sastanka.
Ovaj "novitet" na Football Manager 2020 uglavnom je karakterističan za klubove iz Engleske u realnom životu. Dakle klubovi poput Manchester Uniteda, Liverpoola i Chelsea neće preterano ozbiljno shvatati takmičenja kao što su Liga kup ili Europska liga.
Na Football Manager 2020 dobijaćete češće savjete oko startnih XI, uključujući i razlog zašto treba napraviti izmjenu u timu za sljedeću utakmicu.
Regeni će na Football Manager 2020 izgledati primatno prema regionu iz kojeg dolaze, a ne kao do sada što je bilo prema naciji.
Kada preuzmete klub na Football Manager 2020, vaš kapiten će vam poslati poruku sa predlogom pravilnika ponašanja i sankcionisanja za nepoštovanje uspostavljenih pravila. Pravilnik možete izmjeniti prema svojim željama u odnosu na sugestije kapitena.
Posljednja poznata najava nije preterano bitna po većinu nas iz Bosne i Hercegovine i regionalnih država, ali ukoliko neko igra ili namerava da igra ligu Australije onda je ovo za njega i više nego značajno.Offline Sega

  • Tekstopisac
Reply #11 on: September 24, 2019, 17:40:36
Ovo sa pravilnikom  i kaznama mi se baš dopada  :clap:Offline Profesor

  • Vlasnik
Reply #12 on: October 01, 2019, 13:42:29

Modeli menadžera na FM20 izgledaće veoma impresivno.
Na FM20 u Australiji ćemo imati dva nova kluba: Western Melbourne Group i Macarthur South West Sydney.
Realističnija pravila oko registracije za Norveške lige.
Bonusi za uspjehe tokom sezone sada se odnose i na osoblje.
Kada kreirate menadžera sada imate mogućnost da stavite da vaše odijelo uvijek bude u bojama kluba koji trenirate.
Tu je i jedan novitet oko konverzacije pa ćete tako moći da razgovarate sa igračem oko neophodnosti njegove prodaje zbog FFP.
Golmani će u svojim profilima sada imati nove statističke kolone.
Realnost na nivou za sve fanove MLS lige.
Sada ćete imati mogućnost da pitate svoju upravu da vam oformi "B" tim.
Tu je novitet i oko "B" timova u Portugalu.
FM20 će vam pružiti mogućnost za više opcija kada su u pitanju pozajmice igrača.
Preferences dio je sada drugačiji.
Na FM20 ćete imati više mogućnosti kada je u pitanju protestovanje ukoliko uprava odluči da vam proda igrača bez vašeg znanja.
Tu je i novitet oko radnih dozvola tj. dobićete napomenu od osoblja ukoliko igrač sa kojim želite da produžite ugovor ne može da dobije radnu dozvolu.
Osoblje će sada imati realnija zaduženja.
Ukoliko ste imali dobre rezultate sa klubom i želite da krenete u nove izazove, uprava će pokušati da vas zadrži i da sa vama razgovara o onome što bi mogli da vam ponude za vaš ostanak.Offline Profesor

  • Vlasnik
Reply #13 on: October 10, 2019, 15:03:46

Football Manager 2020 donosi nam bolji izgled regena.
Na Football Manager 2020 imaćete mogućnost da od vaše uprave zatražite dodatna sredstva, a koja mogla da vam pomognu da eventualno obezbedite pojačanje kroz pozajmicu.
Na Football Manager 2020 dio za dolazne i odlazne transfere nam stiže preuređen pa ćete sada imati mogućnost da analizirate vaše aktivnosti na tržištu.
Dio za pravila takmičenja sada će imati drugačiji i bolji izgled.
Kada vam član stručnog stožera daje sugestiju zašto da ne produžite ugovor sa igračem, razlozi na Football Manager 2020 će biti: igrač je prestar, igrač nema dovoljan potencijal za naš klub, igrač nije dovoljno dobar...
Na Football Manager 2020, članovi stručnog stožera daće vam sugestije ukoliko postavljene instrukcije nisu približne izabranom stilu igre.
Na sljedećem Football Manageru, imaćete uvid koliko svaki pojedinačni klub dobija na ime sponzorstava u vašoj ligi.Offline Profesor

  • Vlasnik
Reply #14 on: October 27, 2019, 19:57:37
- ME poboljšanja | FM20
- Sve oko scoutinga | FM20
- Ovdje možete rezervisati svoj FMM20.Valencia ediciju igre možete kupiti ovdje (standardna verzija igre + grb kluba, slike igrača, dresovi).Offline Profesor

  • Vlasnik
Reply #15 on: November 02, 2019, 13:44:49
Igra li se beta?  :kafa:Od juče je dostupna i verzija 19.0.2.
« Last Edit: November 02, 2019, 13:45:53 by Profesor »Offline dejan1471

  • Regen
Reply #16 on: November 12, 2019, 14:04:09
Jedno pitanje, može li se ova igra igrati on line? Ujadilo mi n PES I Fifa da igram sa chiterima a volim nogomet pa bi se po prvi put okušao u ovoj igri?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Offline mdacha

  • Urednik
Reply #17 on: November 13, 2019, 21:46:01
Svakako da da,samo sacekaj 19. NovembarOffline Profesor

  • Vlasnik
Reply #18 on: November 19, 2019, 12:33:31
FM20 je izašao sinoć, a od danas vam je dostupan i dodatak za lige BiH. :beer: Vaše rezultate sa FM20 možete ostavljati u ovoj temi. ;)
« Last Edit: November 19, 2019, 12:34:34 by Profesor »Offline JOPA

  • Mladi talenat
Reply #19 on: November 20, 2019, 19:24:40
Pozdrav svima! Stvarno jako dugo nisam bio ovdje, nadam se da me se neko jos uvijek sjeca ::D
Poceo sam i ja malo igrati pa sam tako za pocetak uzeo jednog uspavanog velikana koji vec 6 sezona nije osvojio prvenstvo i tone sve dublje, a vec neko vrijeme nisu ni "glavni" u svom gradu nego su tu ulogu preuzeli oni "plavi". Pretpostavljate da se radi o Unitedu pa eto da se pokusamo potuci sa Liverpoolom i Cityem vec mozda u prvoj sezoni iako je cilj da tek u drugoj opasno napadnemo prvenstvo dok u prvoj da se plasiramo u top 3 i izborimo LP.

Pocelo je puno bolje od ocekivanog i nakon 12 odigranih kola drzimo prvo mjesto, ali kao sto vidite jako je velika guzva i svi smo tu negdje.

Sto se tice transfera potrosio sam cca 100 miliona. Tagliafico, Moro, Donny van de Beek i Haaland su novi vragovi. Zacudilo me da se Haalanda moze dobiti za samo 30ak miliona hmmmm Moja ponuda je bila 29.5 + postotak od iduceg transfera. Takoder i Donny van de Beek je isto oko 30-35 sto je po meni fina kupovina.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Sve do sad odigrane utakmice su ovdje


Vrijedi pohvaliti Rashforda koji igra fantasticnu sezonu, 14 pogodaka u prvenstvu sto je trenutno najbolji ucinak od svih igraca.