FM: 2019
Aktivne lige: sedam zemalja sa po dvije aktivne lige (Italija, Engleska, Njemačka, Španija, Francuska, BiH i Malta).
Dodaci (skinuti sa stranice FM Scout): - FM 2019 Standard Logo Pack
- FMr 2019 Real Names Licence Fix
- FM 2019 Trophies Megapack
- Malta (Division 4)
Skinuto sa FM Bosnia:- BiH
Valuta: Euro
Igračka karijera: Semi-Professional
Licenca: National A
Prethodne karijere:-
FM 2016 - (NE)MOGUCA MISIJA!!!-
FM 2017 - OD TRNJA DO ZVIJEZDA-
FM 2018 - IDEMOOO LUDOOO, IDEMOOO JAKOOODošlo je vrijeme i za moju karijeru. Kao i na prošlom FM-u i ovaj sam put odlučio da krenem iz jedne “egzotične” zemlje čiju ligu i klubove apsolutno ne poznajem. Nadam se da ćemo svi naučiti nešto o malteškom fudbalu.
Pa da krenemo...
SEZONA 2018/2019
KAKO SAM DOŠAO NA MALTU?Na seminaru (koji je organizovala FIFA) za mlade trenere u Cirihu, u pauzama između predavanja upoznao sam predsjednika fudbalskog saveza Malte Normana Darmanina Demajoa. U opuštenom razgovoru objasnio sam mu da je danas mladim trenerima vrlo teško da dobiju priliku da vode neki tim, a pogotovo ako imaju minimalnog ili nikakvog iskustva kao ja. Na tu moju kuknjavu on mi je predložio da ako nisam u stanju da nađem angažman u Bosni, da će mi on omogučiti trenerski angažman na Malti, jer im fali edukovanih stručnjaka. Čak mi je dao i konkretnu ponudu, s obzirom da u njegovom rodnom selu San Pawl il-Baħar postoji klub Sirens F.C. koji se takmiči u drugoj ligi i koji je trenutno bez trenera i ako odmah sutra dođem na Maltu posao će biti moj. Bez puno razmišljanja odmah ujutru umjesto za Bosnu, sjeo sam u avion za Maltu. Već u 12 sati na FB stranici kluba pisalo je
Kami Kamikazich je novi trener Sirens F.C. Moj san postao je stvarnost.
CILJCilj koji mi je uprava postavila je ući u playoff, međutim moj lični je pokušati osigurati automatsku promociju u viši rang.
TRANSFERINišta vrijedno spomena. Nema prihoda nema rashoda
REZULTAT 
TIM

ZANIMLJIVOSTINova država, novi grad (tj selo), nova liga sve nepoznato ali ništa me neće spriječiti od mog sna. Prvi šok sam doživio kada sam tek stigao, ono fakat pravo selo. Ja sve kontam oni to zovu selom ali u stvari je neki mali grad kad šipak jedan kafić, jedna prodavnica i to je to. Ali dobro šta je tu je nisam bio u mogućnosti da biram, uzmi šta ti se nudi. Tim je amaterski, tačnije skup seoskih lola koji misle da su fudbaleri. Bilo je tu par odličnih igrača (stranaca) kao što su Luka Mijić (prvi strijelac lige) ili brazilac Marquinho.
Pripremne utakmice smo odradili odlično kao i sami početak prvenstva. Međutim, u oktobru smo pali u formi i doživjeli smo par poraza. Tu sam počeo malo da eksperimentišem sa taktikom ali sam na kraju opet vratio 4411. Do kraja sezone nije bilo nekih velikih trzavica i uglavnom smo vodili borbu sa Lijom oko tog drugog mjesta koje automatski vodi u viši rang. Na kraju smo imali više sreće i znanja i zasluženo smo prošli dalje.
Za slijedeću sezonu čeka me vrlo težak posao, pogotovo što moja dva najbolja igrača (gore spomenuta) nemaju namjeru da potpišu novi ugovor sa klubom.
Do slijedeće sezone pozzzz....