Football Manager Bosnia

Author Topic: Novine na Football Manager 2019!  (Read 1701 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Profesor

  • Vlasnik
on: September 27, 2018, 15:22:22


- NOVINE NA FOOTBALL MANAGER 2019 -

Danas je najavljen Football Manager 2019 sa svim ključnim novinama i Football Manager Bosnia vam predstavlja iste u svom autorskom članku. Pored novina najavljenih u ovom članku, Sports Interactive je najavio da će u javnost narednih dana izaći još dodatnih vijesti o FM19!

Novine možemo podjeliti na kategorije:

1. Treninzi
2. Taktičke inovacije
3. Tehnološke novine
4. Licenca za Bundesligu
5. Svež izgled1. Treninzi

U historiji treninzi nikada više nisu bili izmjenjeni nego što će to biti slučaj na FM19! Do sada najveće promjene dolaze zahvaljujući brojnim konsultacijama SI tima sa realnim menadžerima. Čitajući između redova, ovo će posebno biti korisno za nacionalne selekcije. Treninzi su sada kao i u stvarnosti i omogućavaju vam da sami upravljate sa njima.Treninzi su podjeljeni na tri dijela u toku dana i prema gornjoj slici, moguće je planirati treninge ekipe mjesec dana unaprijed. Postoji deset različitih tipova treninga koje je moguće kombinovati zavisno od potreba vašeg tima. Trening možete kreirati zasebno za različite stilove igre u vašoj taktici. Jedna od najvećih promjena kod trening dijela jeste i kreiranje mentorskih grupa od najmanje tri igrača koji će raditi sa mlađim igračima u vašem timu. Od FM19 intezitet treninga će biti moguće podesiti zasebno u zavisnosti od toga kolika je kondicija vašeg igrača (prikazano je na jednom od SS kako će to izgledati zapravo). Posljednja novina jeste potpuno drugačiji i pregledniji izgled osnovnog (glavnog) dijela za trening.

Ostali SS:2. Taktičke inovacije

Vaša fudbalska filozofija će od FM19 definisati vas kao menadžera u potpuno izmjenjenom taktičkom dijelu igre sa brojnim inovacijama. Ovo je dio igre koji zapravo SI i nije zapostavljao u posljednjim godinama te u svakom FM je postojao neki dodatak u ovom dijelu igre.

1. Taktički kreator će na FM19 sadržati neke od najpopularnijih stilova igre kao što su Tiki-Taka, Gegenpress i Catenaccio! Imaćete gotove stilove igre ili ćete moći da kreirate svoj. Izbor je isključivo na vama! Kada izaberete stil (ukoliko je to jedan od pomenutih default stilova) on će sadržati i role igrača koje se povezuju sa tim stilom.

2. Najveća izmjena kod taktika ove sezone jeste što ćete imati priliku da podesite kako želite da vam tim igra kada se brani, kako želite da vam tim igra kada je u tranziciji i kako želite da vam tim igra kada napada. Sigurno ogroman taktički dodatak od strane SI tima!

3. Ni naredni serijal neće proći bez novih rola pa je tako najistaknutija ona napadačka rola PF (Pressing Forward) koji se može koristiti defanzivno, kao podrška ili napadački. Jedna od novih rola jeste i defanzivna rola No-Nonsense Full Back koja se može koristiti isključivo defanzivno. Ista rola postoji i za centralnog igrača u odbrani. Pored ove 2 (3) nove role nije poznato da li će na FM19 biti i još neka nova rola.

SS:3. Tehnološke novine

SI ide u korak sa vremenom! Dve zaista ogromne tehnološe novine će imati svoje prisustvo na FM19! Radi se o VAR sistemu i Gol tehnologiji! SI je pored ovoga najavio i nove animacije, realnije stanje na terenu shodno zamislima menadžera, stadione radi realnosti u nižim i generalno slabijim izmjenama, a tu su i novine kod razgovora sa igračima prije, za vrijeme i nakon utakmice.4. Licenca za Bundesligu

Za nas i ne toliko bitna novina ali za Football Manager igrače u Njemačkoj itekako jeste jer ovo znači da će imati svoj jezik u igri ali najbitnije od svega jeste da Football Manager dolazi na njihovo tržište. Što se tiče konkretno licenci, treba reći da su licencirani svi klubovi obe Bundeslige sa grbovima, dresovima i slikama igrača kao i realnim trofejima za sva takmičenja u državi. Ugovor sa Bundesligom je potpisan na četiri godine.

SS:

5. Svež izgled

Osim kroz taktike i treninge (dva dijela kroz koja je izgled najviše nov), tu su i i ostale izmjene u izgledu kao što i možete vidjeti na slikama ispod:

*** Pratite nas na društvenim mrežama ***

FMBosnia Facebook Official Page | FMBosnia Official Twitter Profile | FMBosnia Official Instagram Profile | FMBTV (Official YouTube Channel)Offline Miodrag Czv

  • Sportski urednik
Reply #1 on: September 27, 2018, 15:32:57
biće  sjajno jedva čekamOffline WeirdFranco

  • Direktor
Reply #2 on: September 27, 2018, 23:15:27
Sviđa mi se ovo, pogotovo zato što sam u 18-ki više vremena provodio o izučavanju taktika, a u 19-ci to ide na viši nivo pa se mogu još više pozabaviti. Već znam s kime ću i igrati :D