Good morning, Guest
  • 4158
  • 48

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

on: December 04, 2018, 19:09:30
  • Posts: 7
« Last Edit: December 04, 2018, 19:10:09 by Hodza »


on: December 05, 2018, 11:23:45
  • Posts: 87
Hordaš uprati moj slijedeći report na karijeri  ::D


on: December 23, 2018, 03:09:23
  • Posts: 212
Ovaj TFF stvarno nije ok :Don: December 23, 2018, 17:05:56
  • Position: Super Urednik
  • Posts: 1,104Odlučio sam napokon povesti tim kojeg sam se najviše plašio. Politika kluba mi je fascinantna, ali opet zeznuta jer je veoma ograničen broj igrača koje mogu dovesti. Dočekala su me neka odlična imena koja će biti nosioci tima u budućnosti, Unai Simon, Alex Remiro (GK), Yeray, Unai Nunez (CD), Iker Muniain, Inaki Williams, Asier Willalibre i mnogi iskusni igrači. Raul Garcia i Benat su odmah otišli, jer su ulazili u godine, a i bili su previše plaćeni, dok su Suaseta i Aduriz otišli jer su im ugovori isticali, a nisu htjeli da ih produže. Bilo je dosta odlazaka, neki su otišli jer su kvarili atmosferu tima, De Marcos, San Jose, i pristojno smo zaradili na njima. Doveden je Mikel Merino kao budućnost kluba za 28m€, ali je vrjedilo. Došlo je i dosta mladih igrača. Otkrio sam zanimljivu stvar. Mogu dovesti gotovo sve i jednog Španca do 17. godine, tako da tu opciju iskorištavam. :D

Pronašao sam na netu klasičnu 4-4-2 formaciju, sa visokim posjedima lopte (prosjek je bio 60%) i pokazala se veoma efikasnom (najbolji napad i najbolja odbrana u ligi)

Krenuli smo furiozno u sezonu i taj tempo smo održavali stalno. Protiv velikih timova smo isto igrali dobro, a spas nam je bilo što nismo igrali evropska natjecanja, pa su se igrači mogli odmoriti, iako sam u drugoj polusezoni dosta kuburio sa povredama. Real i Barca su često kiksali kod manjih timova, dok je Atletico tek na kraju uhvatio formu. Dosta iznenađenja, uz nas su i Alaves i Huesca prilično iznenadili.

Inaki i Muniain su se pokazali kao pravi vođe na timu i bili su među najefikasnijim igračima. Kao pun pogodak se pokazalo prebacivanje Inakija u napad, gdje je bio najbolji strijelac. Yuri i Inigo Martinez su dirigovali odbranom fenomenalno, samo šteta što Yurija nisam mogao malo duže zadržati, jer u julu napušta tim i seli se u Barcu. Na poziciji lijevog beka ćemo imati problema ako ne pronađem adekvatno rješenje.

Sad slijedi mali remont tima. Osnovu već imam, tu su mnogi mladi igrači koji mogu dosta ponuditi u budućnosti i oko njih ću graditi tim. Sad ću pokušati pojačati akademiju i dovesti koje pojačanje za prvi tim.
Čujemo se sljedeće sezone! :)