Good evening, Guest
  • 351
  • 0

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

on: August 08, 2018, 10:47:17
  • Position: Administrator
  • Posts: 21,842
    • Football Manager Bosnia

Urednik menadžerske sobe #1: @WeirdFranco
Urednik menadžerske sobe #2: @irac

1. Molimo Vas da prilikom pisanja karijere vodite računa o gramatici. Strogo je zabranjeno korišćenje slova kao što su w, ch i zh, a koja su zamjena za naša slova.

2. Pisanje karijera je dozvoljeno isključivo na jezicima koji su razumljivi većini na forumu: bosanski, crnogorski, hrvatski i srpski.

3. Komentari na karijere moraju biti u skladu sa pravilima koja važe na forumu.

4. Na početku svakog mjeseca održavaju se redovni izbori za karijeru mjeseca. Glasa se po principu jedan korisnik - jedan glas. Ako su na kraju glasanja dva ili više korisnika poravnati po broju glasova onda oni dijele nagradu za karijeru mjeseca. Mjesečni pobjednik dobija 5 bodova u offline plasman.

5. Na kraju serijala održaće se nekoliko različitih izbora što je novina od FM19:
a) Najbolje menadžersko ostvarenje (Menadžerska priča ili karijera godine);
b) Najbolja priča ili karijera sa domaćim klubom;
c) Najbolja priča ili karijera sa nacionalnim timom;
d) Od trnja do zvijezda (LLM priča ili karijera godine);
e) Najbolja ideja za priču.

* Pobjednik izbora za najbolje menadžersko ostvarenje dobija 25 bodova u offline plasman.

6. Svaki korisnik foruma u toku jednog serijala može da objavi najviše tri karijere. Ukoliko korisnik-pojedinac odigra minimalno 10 sezona u bilo kojoj od tri karijere automatski dobija pravo na dodatnu jednu karijeru koju može da objavi na forum (isto pravilo važi za svaku drugu karijeru u kojoj isti član foruma odigra minimalno 10 sezona).

7. Ako nemate inspiracije za pisanje u zasebnoj temi onda Vaše izvještaje možete ostavljati u temi "Kako vam ide?".

8. Vaša tema će biti istaknuta u ovom dijelu foruma ukoliko dostigne minimum 3000 pregleda teme, odigrate 10 sezona ili na vašoj temi bude minimalno 200 odgovora.

9. Ukoliko Vaša tema nije aktivna više od 15 dana ona automatski ide pod ključ. Tema može biti ponovo otključana ukoliko autor izrazi želju da nastavi sa pisanjem karijere. Da bi tema bila otključana neophodno je da se javite jednom od urednika preko privatne poruke.

10. Igranje u nižim ligama je posebno samo po sebi i vezano za taj dio igre imamo nekoliko pravila koja su obavezna za pridržavanje:
    9.1 Igra mora biti default (zabranjeno je korišćenje dodataka za niže lige). Izuzetak su dodaci za niže lige Bosne i Hercegovine.
    9.2 Jedino ispravno igranje u nižim ligama jeste kretanje iz najniže igrive lige na Football Manager 2018 kod default nacija. Izuzetak je Engleska kod koje se pod LLM ubraja i igranje petog ranga takmičenja (Konferencija). Ukoliko na primjer uzmete ligu Velsa koji ima samo jednu igrivu ligu na FM, onda izaberite klub sa što lošijim MP. Sve ostalo nije ispravan LLM i niste dužni da se pridržavate pravila.
    9.3 Ne koristite opciju search za dovođenje igrača ili osoblja. Pokažite malo vere u svoje trenutno osoblje.
    9.4 Ne prikazujte imena dovedenih igrača ili igrača koji su u vašem klubu. Poštujući ovo pravilo ostalim menadžerima neće biti lako da krenu u nepoznanicu zvanu "Igranje u nižim ligama".
    9.5 Ne tražite pomoć oko dovođenja igrača, kontrole financija ili taktike jer to nije u duhu "Igranja u nižim ligama".
    9.6 Ova pravila su na snazi u prve tri sezone. Izuzetak od ovog pravila jeste ako izborite dvije promocije u prve dvije sezone u državama koje imaju najmanje četiri ranga takmičenja i u tom slučaju možete i nakon dvije sezone da igrate regularno što znači da se ne morati pridržavati pravila za igranje u nižim ligama.

11. Pre nego što krenete u sopstvenu avanturu pogledajte i neke prethodne priče ili karijere koje Vam takođe mogu poslužiti kao smjernice:
- Ma jesi li to meni reko?
- A very ordinary football story
- Prilika za Montellu!
« Last Edit: August 08, 2018, 12:59:07 by Red smurf »