Good evening, Guest

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Grbovi / Re: [Logos][FM19] TCM19 Logopack by TCMLogos.com
« Last post by Kinmar on December 27, 2018, 17:12:24 »


Available - Update 19.1 - TCM19 For Football Manager 2019

Download the 19.1 Update for TCM19 Logopack for Football Manager 2019!

https://www.tcmlogos.com/tcm19-logos-fm19/

After more than 60000 downloads since its release in November, and over 1,6 million in total, here is the first update of TCM19 with 2444 new or updated logos.

I also thank all our contributors:
Chavez, Einherjer83, Loic, Marcos, MrBankzy, Patres10 (FMSlovakia), Ramoscu (FMTurkiye), Spix22, Loukas, Pedro, Vince_Taiwan, Weiry
2
Generalna diskusija / Re: Kako vam ide?
« Last post by WeirdFranco on December 23, 2018, 17:05:56 »Odlučio sam napokon povesti tim kojeg sam se najviše plašio. Politika kluba mi je fascinantna, ali opet zeznuta jer je veoma ograničen broj igrača koje mogu dovesti. Dočekala su me neka odlična imena koja će biti nosioci tima u budućnosti, Unai Simon, Alex Remiro (GK), Yeray, Unai Nunez (CD), Iker Muniain, Inaki Williams, Asier Willalibre i mnogi iskusni igrači. Raul Garcia i Benat su odmah otišli, jer su ulazili u godine, a i bili su previše plaćeni, dok su Suaseta i Aduriz otišli jer su im ugovori isticali, a nisu htjeli da ih produže. Bilo je dosta odlazaka, neki su otišli jer su kvarili atmosferu tima, De Marcos, San Jose, i pristojno smo zaradili na njima. Doveden je Mikel Merino kao budućnost kluba za 28m€, ali je vrjedilo. Došlo je i dosta mladih igrača. Otkrio sam zanimljivu stvar. Mogu dovesti gotovo sve i jednog Španca do 17. godine, tako da tu opciju iskorištavam. :D

Pronašao sam na netu klasičnu 4-4-2 formaciju, sa visokim posjedima lopte (prosjek je bio 60%) i pokazala se veoma efikasnom (najbolji napad i najbolja odbrana u ligi)

Krenuli smo furiozno u sezonu i taj tempo smo održavali stalno. Protiv velikih timova smo isto igrali dobro, a spas nam je bilo što nismo igrali evropska natjecanja, pa su se igrači mogli odmoriti, iako sam u drugoj polusezoni dosta kuburio sa povredama. Real i Barca su često kiksali kod manjih timova, dok je Atletico tek na kraju uhvatio formu. Dosta iznenađenja, uz nas su i Alaves i Huesca prilično iznenadili.

Inaki i Muniain su se pokazali kao pravi vođe na timu i bili su među najefikasnijim igračima. Kao pun pogodak se pokazalo prebacivanje Inakija u napad, gdje je bio najbolji strijelac. Yuri i Inigo Martinez su dirigovali odbranom fenomenalno, samo šteta što Yurija nisam mogao malo duže zadržati, jer u julu napušta tim i seli se u Barcu. Na poziciji lijevog beka ćemo imati problema ako ne pronađem adekvatno rješenje.

Sad slijedi mali remont tima. Osnovu već imam, tu su mnogi mladi igrači koji mogu dosta ponuditi u budućnosti i oko njih ću graditi tim. Sad ću pokušati pojačati akademiju i dovesti koje pojačanje za prvi tim.
Čujemo se sljedeće sezone! :)
4
Igrači, osoblje i taktički dio / Re: Čuda od djece
« Last post by WeirdFranco on December 23, 2018, 16:36:50 »
Odličan igrač. Ja ga doveo u Monzu za 13m kad je imao 20 godina i tad je već bio jedan od boljih igrača u Evropi :D
5
Igrači, osoblje i taktički dio / Re: Čuda od djece
« Last post by noyzz on December 23, 2018, 14:37:17 »
6
Generalna diskusija / Re: Kako vam ide?
« Last post by noyzz on December 23, 2018, 03:09:23 »
Ovaj TFF stvarno nije ok :D

7
Forumska radionica / Re: Sve lige Bosne i Hercegovine '19 (WIP)
« Last post by djovak on December 22, 2018, 22:19:06 »
Preuzmi dodatak (V1)
Jel može neko stavit novi link za download pošto ovaj više ne radi.  Slika
8
Generalna diskusija / Re: Diskusija o Football Manager 2019
« Last post by hepek on December 20, 2018, 19:30:26 »
jedno pitanje jel ima igdje skinuti našu ligu za fm 19.2.1
9
Menadžerska soba / Fiskimaður
« Last post by WeirdFranco on December 16, 2018, 21:49:08 »


Sumba, najjužnije mjesto ostrva Suðuroy, gdje se možemo pohvaliti da imamo više od 10 ovaca po glavi stanovnika i gdje gotovo čujemo glasna pjevanja pijaniš Škota. Mjesto sa najljepšim fudbalskim terenom na svijetu.Ovdje sam načinio svoje prve fudbalske korake, koji su bili poprilično skromni, jer nisam ni imao fudbalsku karijeru, da budem iskren.
Moje ime je Hafþór Jákupsson, rođen 28. 12. 1997. godine.U mjestu, ali i dalje, svi me zovu Thor. Sa svojih 208 cm i 106 kg sam na neki način glavna atrakcija ovog malog mjesta. Htio sam se baviti fudbalom, ali jednostavno sam bio prevelik i moje kretnje se nisu nikako uklapale u ovaj sport. Svi su mi govorili da se počnem košarkom baviti, ali ipak nisam, jer nisam talentovan za to, dok me drugi sportovi nisu interesirali.

Srenju mašinsku školu sam završio u 100 milja udaljenom Toftiru, gdje sam i odrastao, dok smo stanovali kod tetke. U nemogućnosti da pronađem posao, vratio sam se na selo, gdje sam se aktivno počeo baviti ribarstvom. Ovdje izbori najviše padaju na ovčarstvo i ribarstvo, s tim da se ljudi mnogo više opredjeljuju za ovo prvo, jer znaju koliko je život na moru opasan. Govorili su mi da sam lud, jer sam i oca izgubio na moru, ali sam htio osjetiti modro more na sebi. Naravno, uvijek sam pratio fudbal. Kad god bi se ukazala prilika, otišao bih negdje na utakmicu, nakon nedjeljne mise i porodičnog ručka. Može se reći da sam i fanatik jer sam dosta novca dao da nam stigne kablovska, da bih mogao pratiti igre mojih miljenika, igrače IF Brommapojkarna iz Švedske. Čudan izbor, ali je moj djed pričao mnogo o svojim mladalačkim danima u Štokholmu i kako je bio jedan od rijetkih koji su pratili i navijali za ovaj klub, dok su mnogi bili pristalice AIK-a.

Sad se sigurno pitate šta jedan ribar radi ovdje. Naravno, moram se vratiti neko vrijeme unazad i ispričati jednu anegdotu, moram je tako nazvati.

Moji roditelji su se odselili u Sumbu, u potrazi za hljebom i novom avanturom, iako su živjeli prilično solidno, dok je ostala porodica nastavila živjeti u Toftiru. Nažalost, desio se taj smrtni slučaj, kog se i ne sjećam jer sam imao godinu dana. Djed je imao dosta veza, kao bivši preduzetnik, i primjetio je moju ljubav prema fudbalu. S obzirom da igranje nije imalo smisla, predložio mi je nešto skroz drugačije.

''Thor, znamo da nisi imao sreće u igranju, ali imam ideju koja bi mogla da ti se svidi. Jedan klub, na čijem je čelu jedan moj prijatelj, očajnički traži trenera, iskustvo nije ni potrebo, samo neko ko će unijeti disciplinu u tim i motivirati igrače, jer u zadnje vrijeme imaju loše rezultate, mogu vidjeti sa njim da tebe uzme, jer kad te vide, igrači imaju da se ukenjaju i da budu mirni kao bubice. Smatraj to kao moj poklon za tvoj 20-i rođendan.''

''Hvala ti mnogo, djede, uljepšao si mi ovaj dan!''
10
Menadžerska soba / Re: FM 2019 - REPUBBLIKA TA’ MALTA
« Last post by KAMIKAZA on December 10, 2018, 19:06:00 »
Jedan mali update...

U sezoni 24/25 napustio sam Želju i preuzeo ekipu Perugio Calcio i po četrvti put krenuo iz druge lige. Očekivanja nisu bila velika ali sam bez nekih velikih problema ekipu odveo do samog vrha. Veliku zaslugu za to ima nova taktika koju sam koristio. Davno sam je skinuo ali sam odlučio prvi put da je koristim sa talijanima i uz neke moje male prepravke funkcionisala je besprijekorno. Izazovi Serie A su bili ispred mene.Naizgled defanzivna taktika, ali na terenu tornado  ::D, Jedina mana je veliki broj kartona (minimum tri žuta po utakmici) ali ne može se imati i pare i jare  :kubanka: 
U sezoni 25/26 napokon sam zaigrao na vrhunskom nivou. Očekivanja su bila da preživimo kako znamo i umijemo. Međutim, ne samo da smo preživjeli, nego smo izborili i Evropu završivši sezonu na odličnom petom mjestu. Pretpostavljate da sam nakon ovakvih odličnih rezultata morao da promjenim klub, a taj novi klub je ...

U sezoni 26/27 postao sam menadžer Rome (sezona još traje) i time sam ispunio svoj cilj, a to je da postanem menadžer jednog vrhunskog kluba. Prestajem pisati reporte ali i dalje nastavljam sa karijerom, pa možda nekad i postavim dokle sam došao i šta sam osvojio.

Evo još malo moje lične statistike do sada:
Do slijedećeg menadžera pozzz....
 
Pages: [1] 2 3 ... 10