Football Manager Bosnia

Football Manager 2020™ => Menadžerska soba => Arhiva menadžerske sobe => Topic started by: KAMIKAZA on November 18, 2018, 17:16:47

Title: FM 2019 - REPUBBLIKA TA’ MALTA
Post by: KAMIKAZA on November 18, 2018, 17:16:47
FM: 2019

Aktivne lige: sedam zemalja sa po dvije aktivne lige (Italija, Engleska, Njemačka, Španija, Francuska, BiH i Malta).

Dodaci (skinuti sa stranice FM Scout):
- FM 2019 Standard Logo Pack
- FMr 2019 Real Names Licence Fix
- FM 2019 Trophies Megapack
- Malta (Division 4)
 Skinuto sa FM Bosnia:
- BiH

Valuta: Euro

Igračka karijera: Semi-Professional

Licenca: National A

Prethodne karijere:
- FM 2016 - (NE)MOGUCA MISIJA!!! (http://fmbosnia.net/index.php/topic,2981.0.html)
- FM 2017 - OD TRNJA DO ZVIJEZDA (http://fmbosnia.net/index.php/topic,5534.0.html)
- FM 2018 - IDEMOOO LUDOOO, IDEMOOO JAKOOO (http://fmbosnia.net/index.php/topic,8468.0.html)

Došlo je vrijeme i za moju karijeru. Kao i na prošlom FM-u i ovaj sam put odlučio da krenem iz jedne “egzotične” zemlje čiju ligu i klubove apsolutno ne poznajem. Nadam se da ćemo svi naučiti nešto o malteškom fudbalu.

Pa da krenemo...


SEZONA 2018/2019

(https://i.imgur.com/kcpn8Pu.png)


KAKO SAM DOŠAO NA MALTU?
Na seminaru (koji je organizovala FIFA) za mlade trenere u Cirihu, u pauzama između predavanja upoznao sam predsjednika fudbalskog saveza Malte Normana Darmanina Demajoa. U opuštenom razgovoru objasnio sam mu da je danas mladim trenerima vrlo teško da dobiju priliku da vode neki tim, a pogotovo ako imaju minimalnog ili nikakvog iskustva kao ja. Na tu moju kuknjavu on mi je predložio da ako nisam u stanju da nađem angažman u Bosni, da će mi on omogučiti trenerski angažman na Malti, jer im fali edukovanih stručnjaka. Čak mi je dao i konkretnu ponudu, s obzirom da u njegovom rodnom selu San Pawl il-Baħar postoji klub Sirens F.C. koji se takmiči u drugoj ligi i koji je trenutno bez trenera i ako odmah sutra dođem na Maltu posao će biti moj. Bez puno razmišljanja odmah ujutru umjesto za Bosnu, sjeo sam u avion za Maltu. Već u 12 sati na FB stranici kluba pisalo je Kami Kamikazich je novi trener Sirens F.C. Moj san postao je stvarnost.
(https://i.imgur.com/396Pxtg.jpg)


CILJ
Cilj koji mi je uprava postavila je ući u playoff, međutim moj lični je pokušati osigurati automatsku promociju u viši rang.


TRANSFERI
Ništa vrijedno spomena. Nema prihoda nema rashoda  ::D


REZULTAT
 :oleole:
(https://i.imgur.com/gTIzhRx.jpg)


TIM
(https://i.imgur.com/uHHfpTD.jpg)

(https://i.imgur.com/6V2L3qL.jpg)

(https://i.imgur.com/iCI9LGx.jpg)


ZANIMLJIVOSTI
Nova država, novi grad (tj selo), nova liga sve nepoznato ali ništa me neće spriječiti od mog sna. Prvi šok sam doživio kada sam tek stigao, ono fakat pravo selo. Ja sve kontam oni to zovu selom ali u stvari je neki mali grad kad šipak jedan kafić, jedna prodavnica i to je to. Ali dobro šta je tu je nisam bio u mogućnosti da biram, uzmi šta ti se nudi. Tim je amaterski, tačnije skup seoskih lola koji misle da su fudbaleri. Bilo je tu par odličnih igrača (stranaca) kao što su Luka Mijić (prvi strijelac lige) ili brazilac Marquinho.

Pripremne utakmice smo odradili odlično kao i sami početak prvenstva. Međutim, u oktobru smo pali u formi i doživjeli smo par poraza. Tu sam počeo malo da eksperimentišem sa taktikom ali sam na kraju opet vratio 4411. Do kraja sezone nije bilo nekih velikih trzavica i uglavnom smo vodili borbu sa Lijom oko tog drugog mjesta koje automatski vodi u viši rang. Na kraju smo imali više sreće i znanja i zasluženo smo prošli dalje.

Za slijedeću sezonu čeka me vrlo težak posao, pogotovo što moja dva najbolja igrača (gore spomenuta) nemaju namjeru da potpišu novi ugovor sa klubom.


Do slijedeće sezone pozzzz....
Title: Re: FM 2019 - REPUBBLIKA TA’ MALTA
Post by: WeirdFranco on November 20, 2018, 11:23:44
Dobar izbor. I ja razmišljam da povedem tako neki klub. Bilo bi super vidjeti da ga odvedeš u Evropu :D
Title: Re: FM 2019 - REPUBBLIKA TA’ MALTA
Post by: KAMIKAZA on November 21, 2018, 13:52:50
Nema ništa ljepše nego kad kreneš sa dna i onda na osnovu svog rezultata, truda i zalaganja dobiješ poziv da vodiš nekog velikana. U drugoj sezoni desilo se mnogo toga zanimljivog, biće uskoro report...
Title: Re: FM 2019 - REPUBBLIKA TA’ MALTA
Post by: KAMIKAZA on November 21, 2018, 19:13:57
SEZONA 2019/2020
(https://i.imgur.com/Uq2FmHR.png)


CILJ
Sredina tabele


TRANSFERI
(https://i.imgur.com/7zmSrRn.jpg)


REZULTAT
(https://i.imgur.com/OV0UyTt.jpg)

Osvojen kup  :oleole:
(https://i.imgur.com/NaQj2Af.jpg)


TIM
(https://i.imgur.com/V3ii1sQ.jpg)

(https://i.imgur.com/g6Zsgxn.jpg)

(https://i.imgur.com/JDjsuzK.jpg)


ZANIMLJIVOSTI
Kao što vidite došlo je do promjene tima. Nakon završetka prošle sezone, kao što sam već pisao, moja dva najbolja igrača ni pod razno nisu htjela da potpišu nove ugovore i na kraju su napustili tim. Bio sam strašno razočaran, jer para za igrače takvog kalibra nisam imao. Međutim, nekad se mora imati i malo sreće i baš u tim momentima tuge mene obasja sunce. Ekipa Hamrun Spartans je baš u tom momentu ostala bez trenera i meni nije trebalo dva puta reći da se prijavim za poziciju menadžera.

Nakon uspješnog obavljenog razgovora bili su spremni da me angažuju, međutim, nisu imali dovoljno para da plate moju odštetu. Fino odem do uprave da ih zamolim da smanje odštetni zahtjev, ali jok neće ni da čuju. Reko jel tako moja upravo, kažu oni tako i nikako drugačije. Dobro, kada je tako ja dajem otkaz, a ostatak para zadržite dabogda vam za hrane trebalo.

Nakon što sam pozavršavao obaveze u starom klubu, više nije bilo nikakvih prepreka da postanem trener Hamrun Spartansa.

Iz priloženog se vidi da je sezona bila više nego odlična. Pored trećeg mjesta u prvenstvu, osvojio sam i svoj prvi trofej Kup Malte i time se kvalifikovao za Ligu Evrope. Koliko je sezona bila odlična najbolje se vidi kroz finasije, jer sam na početku sezone imao budžet od 6 hiljada da bih na kraju budžet iznosio 150 hiljada.

Nakon ovakve sezone ulazak u HOF Malte je bio neminovan  ::D
(https://i.imgur.com/R6jwBPv.jpg)


Do slijedeće sezone pozzz.....

Title: Re: FM 2019 - REPUBBLIKA TA’ MALTA
Post by: WeirdFranco on November 21, 2018, 22:10:57
Svaka čast, iako sam se nadao da ćeš sa svojim klubom napraviti neki bolji rezultat. Sretno, nadam se da će Malta vidjeti Evropu. :D
Title: Re: FM 2019 - REPUBBLIKA TA’ MALTA
Post by: KAMIKAZA on November 24, 2018, 20:58:32
SEZONA 2020/2021
(https://i.imgur.com/Uq2FmHR.png)


CILJ
Gornji dio tabele


TRANSFERI
(https://i.imgur.com/naqgtov.jpg)

REZULTAT
(https://i.imgur.com/Jz72wZr.jpg)

Osvojen super kup Malte
(https://i.imgur.com/x77C7kh.jpg)


TIM
(https://i.imgur.com/mTt5s4O.jpg)

(https://i.imgur.com/j6nqM7D.jpg)

(https://i.imgur.com/ORi8L8C.jpg)


ZANIMLJIVOSTI
Još jedna uspješna sezona je iza mene. Ovaj put borba za prvo mjesto je bila mnogo zanimljivija u odnosu na prethodnu sezonu. Glavna borba se vodila između nas, Valletta i Hiberniansa. Naše tri ekipe su se smjenjivale svako malo na vrhu tabele, dok su ostali timovi samo statirali. Uglavnom, na kraju Vallette je imao najviše sreće, a i znanja da osvoji titulu. Jedina dva poraza koja su doživjeli, doživjeli su od moje ekipe ali su zato na svim ostalim tekmama odigrali bez greške. Moje najteže utakmice sam odigrao protiv svog bivšeg kluba Sirens. U obje utakmice su me pobijedili bez neke velike muke, a i prošle sezone nisam uspio da ih pobjedim i obje tekme smo odigrali nerješeno. U Evropi ništa posebno, ispali smo odmah u prvom pretkolu mada nismo bili loši i na kraju je ukupni rezultat bio 4:4 ali su oni prošli dalje jer su dali više golova u gostima.


NAJLJEPŠI GOLOVI U SEZONI
Prvi put u reportu moje karijere uvodim i video sekciju. Tu će se nalaziti najljepši golovi u sezoni.

REPREZENTACIJA

(https://i.imgur.com/YojfEg6.png)

Nakon prošle uspješne sezone, ponudili su mi mjesto selektora reprezentacije Malte. Dvoumio sam se oko ovoga ali sam ipak na kraju pristao jer nemam šta da izgubim, a i zahtjevi saveza su minimalni pošto su i oni svjesni da ne mgou napraviti bog zna šta. Inače, bivši selektor je postao moj asisten u klubu, kojeg je doveo moj direktor fudbala, koji je zadužen za dovođenje pomoćnog osoblja u klubu.

Igrali smo ligu nacija i završili kao drugi.
(https://i.imgur.com/FH4j65j.jpg)


Do sljedeće sezone pozzzz....
Title: Re: FM 2019 - REPUBBLIKA TA’ MALTA
Post by: WeirdFranco on November 25, 2018, 00:37:20
Napreduješ ti fino, osvajaš Maltu polako. :D
Title: Re: FM 2019 - REPUBBLIKA TA’ MALTA
Post by: KAMIKAZA on November 26, 2018, 14:26:08
SEZONA 2021/2022
(https://i.imgur.com/6EHOvrH.png)


CILJ
Gornji dio tabele


TRANSFERI
(https://i.imgur.com/aXXcOO0.jpg)


REZULTAT
 :oleole:
(https://i.imgur.com/sBVMxtl.jpg)


TIM
(https://i.imgur.com/dTwndUs.jpg)

(https://i.imgur.com/xyLXujX.jpg)

(https://i.imgur.com/fQweHHi.jpg)


ZANIMLJIVOSTI
Vratio sam se kući. Moj novi klub je Olimpik iz Sarajeva. Kada sam preuzeo Olimpik automatski sam dao i otkaz u reprezentaciji pošto je to bio dio dogovora. Želio sam da ostanem na Malti, ali otvorila se prilika koju nisam mogao da propustim. Gdje god da se ode lijepo je ali je kući najljepše, pa sam se i ja vodio tim, a i priliku da po prvi put preuzmem profesionalnu ekipu.

Olimpik je ispao iz prve lige u drugu i cilj uprave je bio da budemo tu negdje pri vrhu. Međutim, nakon par odigranih prijateljskih utakmica, vidio sam da je ovo odlična ekipa i uz malo sreće trebali bi se vratiti u prviu ligu bez nekih velikih problema.

Najveći rival mi je bio Željezničar. Inače, Željo je moj tim i kod njih sam aplicirao, međutim nisam prošao na razgovoru. Pratili smo se u stopu i na kraju uz dosta sreće uspio sam da završim kao prvi sa istim brojem bodova kao i Željo. Ovo je i neka moja mala osveta što su me odbili za poziciju menadžera.  :D


NAJLJEPŠI GOL U SEZONIDo sljedeće sezone pozzzz....
Title: Re: FM 2019 - REPUBBLIKA TA’ MALTA
Post by: KAMIKAZA on December 01, 2018, 14:17:35
SEZONA 2022/2023
(https://i.imgur.com/dXvPNox.png)


CILJ
Promocija


TRANSFERI
(https://i.imgur.com/QAgU5Aa.jpg)


REZULTAT
 :oleole:
(https://i.imgur.com/OTCZZaR.jpg)


TIM
(https://i.imgur.com/67JDuxH.jpg)

(https://i.imgur.com/BksxBQD.jpg)

(https://i.imgur.com/azWJ5v4.jpg)

ZANIMLJIVOSTI
Kao što vidite ponovo je došlo do promjene kluba. Obećavam ovo će sada biti malo na duže staze (nadam se  ::D). Jednostavno kada sam vidio da je Željo ostao bez menadžera (a Željo je moj tim), nisam mogao da odolim i morao sam da apliciram. Za razliku od prošlog puta, ovaj put su me prihvatlili objeručke. Ponovo mi je prethodila teška borba u drugoj ligi ali se na kraju sve isplatilo i za razliku od prošle sezone, ove sam mnogo "lakše" došao do promocije. Mada sam pred kraj mogao sve da pokvarim, pošto sam u zadnjih pet utakmica odigrao jednu nerješeno, imao dva poraza i dvije pobjede. Sreća pa su zadnje dvije tekme bile protiv klubova, gdje je jedan već ispao, a drugi klub je bio na ivici ispadanja pa sam ih bez problema pobijedio. Da sam kojim slučajem izgubio te dvije tekme sada bih ovaj report pisao sa očima punih suza od tuge.

Zadovoljan sam sa timom koji je većinom sastavljen od omladinaca (18-19 godina). Za slijedeću sezonu planiram tim pojačati sa par iskusnih igrača, jer osjećam da nam predstoji teška borba.


GOL SEZONEDo sljedeće sezone pozzzz....
Title: Re: FM 2019 - REPUBBLIKA TA’ MALTA
Post by: Profesor on December 04, 2018, 11:14:17
Majstore, igra ti ide jako dobro. :) Čestitke za ove dve titule i pre toga dobar rad na Malti. Nisam upratio ali nisi više selektor Malte?
Title: Re: FM 2019 - REPUBBLIKA TA’ MALTA
Post by: KAMIKAZA on December 05, 2018, 14:26:03
Ma jok automatski dao otkaz kada sam preuzeo Olimpik.
Title: Re: FM 2019 - REPUBBLIKA TA’ MALTA
Post by: KAMIKAZA on December 06, 2018, 19:21:44
SEZONA 2023/2024
(https://i.imgur.com/dXvPNox.png)


CILJ
Borba za Evropu


TRANSFERI
(https://i.imgur.com/YJSO3so.jpg)


REZULTAT
 :oleole:
(https://i.imgur.com/Oi1hwgo.jpg)


TIM
(https://i.imgur.com/GMAEnVv.jpg)

(https://i.imgur.com/5PB1zTl.jpg)

(https://i.imgur.com/fdZR7sg.jpg)


ZANIMLJIVOSTI
TITULA JE NAŠA, TITULA JE NAŠAAAA!!! Šta reći, koji poruku poslati :D.

Početak sezone nije bio obečavajući. Prvo sam se iznenadio kada mi je uprava rekla da očekuju borbu za Evropu. Nisam baš to očekivao, jer tek smo ušli u ligu sa veoma mladim timom i moj cilj je bio sredina tabele. Prvih pet kola katastrofa, samo jedna pobjeda i ostalo porazi i nerješeni rezultati. To mi je bio znak da se nešto mora mijenjati i odlučio sam da moram da mijenjam taktiku, jer sa 4411 nisam više bio toliko efikasan. Sa novom taktikom
 4312, sam prosto razvalio ligu, a najveća sreća je bila pobjeda protiv ljutog gradskog rivala i najvećeg konkurenta FK Sarajeva.

Za slijedeću sezonu neće biti nekih velikih izmjena u ekipi, a i ko zna možda i ne budem tu  ::D


GOL SEZONEDo sljedeće sezone pozzzz....
Title: Re: FM 2019 - REPUBBLIKA TA’ MALTA
Post by: KAMIKAZA on December 10, 2018, 19:06:00
Jedan mali update...

U sezoni 24/25 napustio sam Želju i preuzeo ekipu Perugio Calcio i po četrvti put krenuo iz druge lige. Očekivanja nisu bila velika ali sam bez nekih velikih problema ekipu odveo do samog vrha. Veliku zaslugu za to ima nova taktika koju sam koristio. Davno sam je skinuo ali sam odlučio prvi put da je koristim sa talijanima i uz neke moje male prepravke funkcionisala je besprijekorno. Izazovi Serie A su bili ispred mene.

(https://i.imgur.com/nTrgzSS.jpg)

Naizgled defanzivna taktika, ali na terenu tornado  ::D, Jedina mana je veliki broj kartona (minimum tri žuta po utakmici) ali ne može se imati i pare i jare  :kubanka: 
(https://i.imgur.com/Ak4KbLK.jpg)U sezoni 25/26 napokon sam zaigrao na vrhunskom nivou. Očekivanja su bila da preživimo kako znamo i umijemo. Međutim, ne samo da smo preživjeli, nego smo izborili i Evropu završivši sezonu na odličnom petom mjestu. Pretpostavljate da sam nakon ovakvih odličnih rezultata morao da promjenim klub, a taj novi klub je ...

(https://i.imgur.com/XhyUq1A.jpg)U sezoni 26/27 postao sam menadžer Rome (sezona još traje) i time sam ispunio svoj cilj, a to je da postanem menadžer jednog vrhunskog kluba. Prestajem pisati reporte ali i dalje nastavljam sa karijerom, pa možda nekad i postavim dokle sam došao i šta sam osvojio.

Evo još malo moje lične statistike do sada:

(https://i.imgur.com/Kl0VInt.jpg)

(https://i.imgur.com/ENKGAHF.jpg)

(https://i.imgur.com/eFaeh6d.jpg)


Do slijedećeg menadžera pozzz....